Zajchek woods praznuje!    Koda popusta:   7let

-19 days, -19h, -49min, -19s
Košarica
0,00€

SPLOŠNI POGOJI ZAJCHEK WOODS

Pred nakupom kupec v spletni trgovini izjavlja, da je prebral Splošne pogoje in jih sprejema. Ti Splošni pogoji so v vsakem trenutku dostopni uporabnikom storitev na način, da je omogočeno njihovo shranjevanje, ponovna uporaba in reproduciranje.

Vsebina spletnih strani Zajchekwoods.si ter vseh njenih različic je last Izdelovanje lesenih izdelkov, Zajc Sebastjan s.p., Zajchek Woods (v nadaljevanju besedila: Zajchek Woods):

Polni naziv: Izdelovanje lesenih izdelkov, Zajc Sebastjan s.p., Zajchek Woods

Naslov: Podstran 9, 1251 Moravče, Slovenija

Telefon: 040 365 220

Elektronski naslov: zajchek.woods@gmail.com

Matična številka: 8270163000

Davčna številka: 79579574

Davčni zavezanec: NE

TRR: SI56 6100 0002 0271 116, odprt pri Delavska hranilnica d.d.

Z uporabo spletnih strani Zajchekwoods.si uporabniki sprejemajo objavljene Splošne pogoje poslovanja. Zajchek Woods in uporabniki s Splošnimi pogoji urejajo medsebojne pravice in obveznosti pri nakupih v spletni trgovini Zajchekwoods.si. Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z veljavno slovensko zakonodajo, mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje in priporočili Gospodarske zbornice Slovenije (GZS). Zajchek Woods si pridržuje pravico do spremembe Splošnih pogojev na spletnih straneh Zajchekwoods.si kadarkoli in brez predhodnega obvestila. Vse spremembe Splošnih pogojev so za uporabnike zavezujoče. Uporabnik se zavezuje, da bo občasno na spletnih straneh Zajchekwoods.si preveril, ali so se Splošni pogoji spremenili. V primeru, da uporabnik s spremenjenimi Splošnimi pogoji ne bo več soglašal, mora takoj prenehati z uporabo spletnih strani Zajchekwoods.si.

1. OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Zajchek Woods ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletnih strani Zajchekwoods.si in vanje vključenih vsebin. Rok dobave, cene ali lastnosti izdelkov se lahko hitro spreminjajo. Zajchek Woods včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh, se pa po najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov. V kolikor pride do sprememb (tudi cen), bo Zajchek Woods kupca o teh obvestil in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega izdelka.

Vsak izdelek v spletni trgovini Zajchekwoods.si je izdelan povsem ročno. Slike izdelkov v spletni trgovini so simbolične, kar pomeni, da lahko izdelek minimalno odstopa v detajlih, barve na fotografijah pa se lahko zaradi ekranske slike na različnih elektronskih napravah razlikujejo med seboj. Zajchek Woods si prizadeva, da bo izdelek, ki ga bo kupec prejel, zelo podoben tistemu na slikah v spletni trgovini.

Zajchek Woods ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen Obligacijskega zakonika). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih Zajchek Woods v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma s kupcem sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Zajchek Woods se vseskozi trudi, da spremembe na spletnih straneh Zajchekwood.si potekajo brezhibno, a se kljub temu lahko pripeti napaka, pri čemer se Zajchek Woods zavezuje, da jo bo ob odkritju odpravil brez nepotrebnega odlašanja. Uporabnik in kupec lahko Zajchek Woods na morebitno napako opozorita s klicem ali elektronskim sporočilom.

Kupec blaga, kupljenega v spletni trgovini Zajchekwoods.si, ima pravico do vračila ali reklamacije. (glej »Vračila in reklamacije«) V spletni trgovini Zajchek Woods je opravljanje nakupa namenjeno izključno fizičnim osebam.

Zajchek Woods si pridržuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si Zajchek Woods pridržuje pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročila bo kupec o tem obveščen brez nepotrebnega odlašanja in ob tem tudi seznanjen z nadaljnjimi koraki. Uporabnik mora zagotoviti ustrezno antivirusno zaščito opreme oziroma elektronskih naprav pred dostopom do spletnih strani Zajchekwoods.si in uporabo le-teh. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletnih straneh Zajchekwoods.si (npr. elektronski naslov, geslo, ipd.).

2. OMEJENA PRAVICA UPORABE

Uporabniki lahko vsebine spletnih strani Zajchekwoods.si uporabljajo izključno v osebne in nekomercialne namene. Vsebine so avtorsko zaščitene. Kakršnakoli druga uporaba, kopiranje, objava in distribucija spletnih vsebin ali njihovih posameznih delov je brez dovoljenja Zajchek Woods. prepovedana.

3. POLITIKA VAROVANJA OSEBNIH PODATKOV

3.1. UPRAVLJALEC

Polno ime: Izdelovanje lesenih izdelkov, Zajc Sebastjan s.p. Zajchek Woods

Sedež: Podstran 9, 1251 Moravče, Slovenija

Odgovorna oseba (zakoniti zastopnik oziroma predstavnik): Zajc Sebastjan

3.2. UPORABA, OBSEG IN NAMEN HRANJENJA IN OBDELAVE

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene spletne prodaje in pospeševanja prodaje.

Za namen opravljanja spletne prodaje in obveščanja z elektronsko pošto hranimo:

 • ime,
 • priimek,
 • naslov,
 • elektronski naslov,
 • telefonsko številko.

Osebne podatke zbiramo z izrecno privolitvijo posameznikov. Privolitve hranimo skupaj z njihovo vsebino in vsebino obrazca, s katerim so bila dobljena.

Osebne podatke uporablja izključno odgovorna oseba (zakoniti zastopnik oziroma predstavnik): Zajc Sebastjan.

3.3. IZNOS

Zbirke osebnih podatkov hranimo na območju Republike Slovenije ter jih ne iznašamo v druge države.

3.4. OBDOBJE HRAMBE

Osebne podatke posameznika hranimo do preklica privolitve za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika. Po preklicu privolitve posameznika njegove osebne podatke nemudoma učinkovito in trajno izbrišemo.

V kolikor bi upravljalec prenehal z zgoraj opisani nameni, zaradi katerih hranimo in obdelujemo osebne podatke, bomo zbirke podatkov, katerih namen je prenehal, nemudoma učinkovito in trajno izbrisali.

Podatke o prikazih prejetih sporočil in klikih na povezave v prejetih sporočilih hranimo še 12 mesecev od pošiljanja sporočila.

3.5. PRAVICE POSAMEZNIKA

Vsak posameznik lahko za svoje podatke kadarkoli zahteva:

 • vpogled,
 • popravek,
 • popoln izbris,
 • prenos drugemu ponudniku sorodnih storitev,
 • prekinitev obdelave in hranjenja oz. preklic privolitve za obdelavo in hranjenje, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolite izvajala do njegovega preklica.

V primeru, da bi upravljalec želel nadalje obdelovati osebne podatke za namen, ki ni namen, za katerega so bili osebni podatki zbrani, bomo posamezniku pred tako nadaljnjo obdelavo podatkov zagotovili informacije o tem drugem namenu in vse nadaljnje relevantne informacije, kot so podane v temu dokumentu.

Vsak posameznik lahko v primeru, da meni, da so mu strani upravljalca kakorkoli kršene pravice z naslova varstva njegovih osebnih podatkov, kadarkoli poda pritožbo pri nadzornemu organu – Informacijskemu pooblaščencu v Republiki Sloveniji: Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, https://www.ip-rs.si.

Storili bomo vse, kar je v naši moči, da posamezniku pomagamo pri uveljavljanju svojih pravic.

3.6. VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Kot upravljalec spletnih strani, se Zajchek Woods zavezuje, da bo spoštoval zasebnost uporabnikov in njihovih osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam brez privolitve uporabnika. Uporabnik soglaša, da lahko spletno mesto Zajchekwoods.si njegove podatke uporablja za potrebe lastne analize, s čimer se uporabnik izrecno strinja. Uporabnik ni dolžan razkriti svoje identitete, razen če se sam odloči za to.

Zajchek Woods se zavezuje k skrbnosti za zasebnost vseh podatkov, kljub temu pa opozarja, da so zlorabe na spletnih straneh Zajchekwoods.si možne. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Zajchek Woods za nedoločen čas hrani naslednje podatke članov: ime in priimek, poštni naslov, kontaktni telefon, naslov za dostavo, čas in datum registracije in arhiv komunikacije z Zajchek Woods.

3.7. NASVET UPORABNIKOM

Uporabnik naj hrani svoje uporabniško ime ter geslo za dostop do spletnih storitev na spletnih straneh Zajchekwoods.si. V primeru neavtorizirane uporabe uporabniških podatkov naj oškodovani uporabnik pisno obvesti spletno mesto o kršenju njegovih uporabniških pravic.

Uporabnik je odgovoren za prebiranje, odpiranje in gledanje vseh vsebin na spletnih straneh Zajchekwoods.si. Starostnih omejitev za vsebine na Zajchekwoods.si ni. Uporabnik lahko kadarkoli in zaradi kakršnegakoli razloga s pisnim obvestilom prekine registracijo na spletnih straneh Zajchekwoods.si. Zajchek Woods si pridržuje pravico do krajših ustavitev v dostopu do spletnih strani Zajchekwoods.si zaradi tehničnih razlogov vzdrževanja in zamenjave (programske) opreme.

4. KAKO NAKUPOVATI

Na spletnih straneh Zajchekwoods.si je možen nakup izdelkov, predstavljenih v spletni trgovini Zajchekwoods.si. V spletni trgovini Zajchekwoods.si lahko izdelke kupijo uporabniki iz Republike Slovenije.

Naročilo v spletni trgovini Zajchekwoods.si je oddano, ko uporabnik prejme avtomatsko elektronsko obvestilo. To elektronsko obvestilo ni potrdilo, da je izdelek na zalogi ali da se je začela vršiti odprema. Naročilo bo potrjeno najkasneje v 5 delovnih dneh po oddaji naročila in to z novim elektronskim sporočilom o potrditvi naročila. V primeru, da naročenega izdelka ni na zalogi ali da naročila ni mogoče izvesti zaradi drugih razlogov, bo uporabnik obveščen po elektronski pošti. Zajchek Woods bo potrjena naročila obravnaval kot nepreklicna.

Prodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je v spletni trgovini Zajchekwoods.si sklenjena v trenutku, ko Zajchek Woods pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji nepreklicni in zavezujoči tako za prodajalca kot tudi za kupca.

V primeru napake lahko kupec brez dodatnih stroškov naročilo prekliče v času do prejema elektronskega sporočila, da je naročilo potrjeno. V primeru, da želi prodajno pogodbo preklicati kasneje oziroma vrniti izdelek ali uveljavljati reklamacijo, pa sledi preprost postopek vračil, ki ga najdete TUKAJ.

Zajchek Woods lahko naročilo zavrne, če sumi, da je prišlo do zlorabe spletnih strani Zajchekwoods.si. Z izvedbo naročila kupec potrjuje, da je bil seznanjen s Splošnimi pogoji in da je bil nanje izrecno opozorjen. Prodajna pogodba je shranjena pri Zajchek Woods, kupec lahko do nje v vsakem trenutku dostopa tudi preko svojega računa v spletni trgovini Zajchekwoods.si.

4.1. POSTOPEK NAKUPA

Naročanje v spletni trgovini Zajchekwoods.si je možno 24 ur na dan, 7 dni v tednu in 365 dni v letu. V spletni trgovini kupec izbira med izdelki in njihovimi različicami v menijih. Ko izbere obliko, barvo, velikost, material ipd. klikne na gumb »Dodaj v košarico«. Ko je izdelek dodan v košarico, je v njej tudi viden. Če kupec želi spremeniti naročeno količino izdelka, ki je že v košarici, spremeni količino določenemu izdelku tako, da klikne »na blagajno«, kjer po želji spremeni količino ali izdelke odstrani iz košarice s klikom na gumb »Odstrani«.

V nadaljevanju kupec klikne na »Način plačila« in izbere opcijo plačilo ter izbiro potrdi s klikom na gumb »Potrdi«. Kupec vse podatke še enkrat preveri in odda naročilo.

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V tej fazi naročila ima kupec možnost preklicati naročilo, in sicer vse do trenutka ko prejme elektronsko sporočilo, da je naročilo potrjeno. Zajchek Woods po prejetju naročila le-to pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo bodisi potrdi bodisi z razlogom zavrne. Zajchek Woods si pridržuje pravico, da lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave naročenih izdelkov pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči Zajchek Woods, ki bo izdelek odstranil iz naročila in kupcu vrnil morebitna že vplačana sredstva, ostale izdelke iz naročila pa bo po izbiri kupca bodisi dobavil, bodisi celotno naročilo storniral. Zaradi ročne izdelave izdelkov si Zajchek Woods ob morebitnemu večjemu številu hkrati oddanih naročil pridržuje pravico do podaljšanja dobavnega roka.

Zajchek Woods v dogovorjenem roku izdelke pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Zajchek Woods v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga.

4.2. NAČINI PLAČILA

Zajchek Woods omogoča naslednje načine plačila:

 • Z nakazilo na račun Zajchek Woods po predračunu. Podatke potrebne za nakazilo kupec prejme v elektronski pošti po oddaji naročila. Zajchek Woods naročilo rezervira do plačila predračuna oziroma najdlje 8 dni od potrditve naročila. Po preteku 8 dni od potrditve naročila Zajchek Woods dobavljivosti izdelkov ne zagotavlja več.
 • S plačilom preko Paypala, pri čemer vas spletno mesto preusmeri na Paypal stran, kjer opravite plačilo.

4.3. IZDAJA RAČUNA

Zajchek Woods kupcu pošlje račun, in sicer v pdf formatu na elektronski naslov kupca.

4.4. DOSTAVA IN POŠTNINA

Vsako naročilo oddano skozi sistem spletne trgovine Zajchekwoods.si, bo Zajchek Woods obravnaval še isti dan oziroma najkasneje naslednji delovni dan po oddaji naročila. V primeru, da to iz kateregakoli razloga ne bo mogoče, bo kupec o tem brez nepotrebnega odlašanja obveščen. Po potrditvi naročila bo paket od 5 do 8 delovnih dni (odvisno od zaloge), odposlan oziroma pripravljen za prevzem.  V kolikor dostava v dostavnem času ni mogoča ali pa bi bila izvršena predčasno, Zajchek Woods obvesti kupca. 

Partner za dostavo pošiljk je POŠTA SLOVENIJE, vendar si Zajchek Woods pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. 

Enotni znesek poštnine za pošiljke, dostavljene znotraj območja Republike Slovenije, znaša 4,50 EUR. Ob plačilu kupnine v znesku nad 70,00 EUR je kupec prost plačila poštnine, saj le-to krije Zajchek Woods.

4.5. POPUSTI IN UNOVČEVANJE PROMOCIJSKIH KOD V SPLETNI TRGOVINI

V spletni trgovini Zajchekwoods.si lahko potekajo različni popusti in akcije. Vsi popusti so jasno navedeni ob posameznem izdelku. Popusti se med seboj ne seštevajo, niti se ne seštevajo s popusti osvojenih v nagradnih igrah, niti jih ni mogoče unovčiti istočasno s promocijskimi kodami. Popuste ni mogoče zamenjati z izplačilom v denarju. V kolikor kupec kupi izdelek pred popusti, ni upravičen do dodatnih popustov, četudi je znižan enak izdelek.

Promocijske kode, ki jih uporabniki in kupci prejmejo preko spletne trgovine, so unovčljivi izključno v spletni trgovini Zajchekwoods.si. Promocijske kode niso unovčljive na drugih prodajalnih mestih Zajchek Woods ali drugih spletnih mestih. V spletni trgovini Zajchekwoods.si je možno pri enem naročilu unovčiti le eno promocijsko kodo. Promocijska koda je ročno ali avtomatsko kreiran zapis črk in številk, ki jo v spletni trgovini Zajchekwoods.si kupec unovči z vpisom v okence »Promocijska koda«. Možnost vpisa promocijske kode je v Blagajni ali na koncu postopka nakupa pred potrditvijo naročila. Promocijske kode ni mogoče zamenjati z izplačilom v denarju.

Zajchek Woods si pridržuje pravico glede napak pri objavah popustov in promocijskih kod. Popusti in promocijske kode veljajo v določenem časovnem obdobju, razen če ni zapisano in javno objavljeno drugače. Popusti se lahko nanašajo na razprodajo zalog, pri čemer si Zajchek Woods pridržuje pravico, da določenega izdelka v času trajanja popustov ni več na zalogi in ga ni možno več izdelati. Zaloge celotne ponudbe na spletnih straneh Zajchekwoods.si in družabnih omrežjih, ki le-te zastopajo, so omejene.

4.6. CENE

Vse cene v spletni trgovini Zajchekwoods.si so v evrih (EUR). Pri nakupu veljajo cene in popusti v trenutku oddaje naročila. Cene veljajo do objave novih cen v spletni trgovini Zajchekwoods.si. Navedene cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini Zajchekwoods.si in se lahko razlikujejo od cen na drugih prodajnih mestih Zajchek Woods ali drugih spletnih straneh.

5. VRAČILA in REKLAMACIJE

1. ODSTOP OD POGODBE s pisnim sporočilom

Kupec ima pravico, da v 14 dneh Zajchek Woods pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, in sicer na elektronski naslov zajchek.woods@gmail.com. Štirinajstdnevni rok za odstop od pogodbe začne teči naslednji dan od dneva prejetja oziroma dostave naročenega blaga. V elektronskem sporočilu o odstopu od pogodbe mora kupec nedvoumno navesti svojo odločitev, da od pogodbe odstopa. Ob tem mora kupec navesti tudi svoje ime, priimek in datum oddanega naročila. Za lažjo komunikacijo z Zajchek Woods kupca vljudno prosimo, da izpolni obrazec za odstop od pogodbe, ki je dostopen TUKAJ.

2. VRAČILO BLAGA

Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora prejeto blago brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najkasneje v 14 dneh vrniti Zajchek Woods. Štirinajstdnevni rok za vračilo blaga začne teči naslednji dan od dneva prejetja oziroma dostave naročenega blaga.

Naslov za vračilo blaga:

Zajc Sebastjan s.p., Zajchek Woods

Podstran 9

1251 Moravče

Slovenija

Stroške vračila blaga krije kupec, ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe. Za vrnjene izdelke Zajchek Woods ne sprejema pošiljk s plačilom poštnine po povzetju.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe pri prodajnih pogodbah, katerih predmet je:

 • izdelek, ki je bil izdelan po natančnih navodilih naročnika oziroma kupca;
 • izdelek, ki je bil prilagojen potrebam naročnika oziroma kupca;
 • izdelek z unikatnim ali osebnim potiskom;
 • izdelek, ki zaradi svoje narave ni primeren za vračilo;
 • izdelek, ki je bil uporabljen in iz higienskih razlogov ni primeren za nadaljnjo prodajo.

V primeru odstopa od pogodbe Zajchek Woods brez nepotrebnega odlašanja oziroma najkasneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe kupcu vrne vsa prejeta plačila. Zajchek Woods vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, razen če je kupec izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če kupec zaradi tega ne nosi nobenih dodatnih stroškov. Morebitne uporabljene promocijske kode ali drugi popusti se kupcu ne vrnejo.

Izdelki, ki jih kupec vrne, morajo biti nepoškodovani, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini, razen če so izdelki uničeni, pokvarjeni, izgubljeni ali se je njihova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Kupec izdelkov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Kupec sme opraviti ogled in preizkus izdelkov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Blago, ki ga želite vrniti priložite kopijo originalnega računa in izpolnjen obrazec za vračilo blaga, ki je dostopen TUKAJ.

3. REKLAMACIJA pošiljke

Če so dostavljeni napačni izdelki, kupec vrne dostavljene izdelke in jih bo Zajchek Woods brezplačno nadomestil z ustreznimi. V tem primeru Zajchek Woods krije stroške poštnine. Zajchek Woods pa ne krije stroška vračila reklamiranih izdelkov, v kolikor ni bila ugotovljena napaka s strani Zajchek Woods. Vrnjeni izdelki morajo biti ustrezno zavarovani pred poškodbami med transportom. To pomeni, da morajo biti zapakirani v trdo škatlo.

Zajchek Woods odgovarja za materialne pomanjkljivosti izdelkov, ki se prodajajo na spletnih straneh Zajchekwoods.si, skladno z vsakokratno veljavno zakonodajo.

Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in Zajchek Woods omogočiti, da stvar pregleda. Za lažjo komunikacijo z Zajchek Woods kupca vljudno prosimo, da izpolni obrazec za reklamacijo, ki je dostopen TUKAJ in ga izpolnjenega priloži k blagu. Kupec prav tako priloži kopijo originalnega računa.

Naslov za vračilo blaga, ki je predmet reklamacije:

Zajc Sebastjan s.p., Zajchek Woods

Podstran 9

1251 Moravče

Slovenija

Zajchek Woods bo najkasneje v osmih dneh po pisnem sporočilu kupca potrdil prejem reklamacije in podal pisni odgovor na rešitev reklamacijskega zahtevka. O reklamaciji zaradi stvarne napake lahko kupec Zajchek Woods obvesti v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila stvarna napaka odkrita. Zajchek Woods ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti odkar je bila stvar izročena.

3.1. OPREDELITEV STVARNE NAPAKE

O stvarni napaki govorimo, če:

 • stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki je bila prodajalcu znana oziroma bi morala biti znana;
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

6. NAGRADNE IGRE

6.1. SPLOŠNE DOLOČBE

Zajchek Woods (v nadaljevanju besedila: organizator nagradne igre) občasno priredi nagradno igro, namenjeno vsem oboževalcem spletnih strani Zajchekwoods.si na družabnih omrežjih Facebook ali Instagram. Nagradne igre potekajo v časovnih obdobjih, ki so jasno zapisana v objavi posamezne nagradne igre. Tolmačenje splošnih pravil in pogojev nagradnih iger je v izključni pristojnosti organizatorja nagradne igre.

6.2. NAGRADA

Nagrada so lahko različni izdelki, popusti, promocijske kode ali paketi presenečenja. Izbira nagrade je v izključni pristojnosti organizatorja nagradne igre. To pomeni, da na izbiro nagrade udeleženci nagradne igre nimajo nikakršnega vpliva, razen če ni s strani organizatorja nagradne igre navedeno drugače.

V nagradni igri lahko sodelujejo vsi oboževalci spletnih strani Zajchekwoods.si, in sicer na družabnih omrežjih (npr. Facebook, Instagram). S sodelovanjem v nagradni igri se nagrajenec strinja z objavo svojega imena, priimka ter fotografije s podelitve nagrade. V nagradni igri lahko sodeluje vsak, ki izpolnjuje pogoje posamezne nagradne igre in je polnoletni državljan Republike Slovenije s stalnim bivališčem na ozemlju Republike Slovenije.

6.3. NAČIN SODELOVANJA V NAGRADNI IGRI

Posamezne nagradne igre se med seboj razlikujejo v pravilih in pogojih sodelovanja. Udeleženci v nagradni igri morajo upoštevati pravila o sodelovanju, ki so pisno določena s strani organizatorja nagradne igre. S sodelovanjem v nagradni igri se udeleženec nepreklicno strinja s pravili in pogoji sodelovanja v nagradni igri.

6.4. PREVZEM NAGRADE

Izplačilo nagrade v denarju ni mogoče. Menjava nagrade ni mogoča. Vsak udeleženec v posamezni nagradni igri lahko prejme le eno nagrado. Rezultati žrebanja so dokončni in pritožba nanj ni možna. Če izžrebanec sprejem nagrade odkloni, se šteje, da izžrebanec nagrade ne želi sprejeti ter je tako organizator nagradne igre v razmerju do izžrebanca prost vseh obveznosti po nagradni igri.

Skladno z vsakokratnimi veljavnimi določili Zakona o dohodnini in Zakona o davčnem postopku mora izžrebanec za prevzem nagrade posredovati organizatorju nagradne igre osebne podatke za pošiljanje ali prevzem nagrade. Če se izžrebanec organizatorju ne javi v roku 7 dni, si organizator nagradne igre pridržuje pravico, da bodisi nagrado podeli komu drugemu, bodisi izžreba novega nagrajenca, bodisi nagrado zadrži in je ne podeli. Organizator nagradne igre izžrebanca obvesti na družabnem omrežju, kjer je prirejal nagradno igro v javnem zapisu. Rok za žreb, javni zapis nagrajenca in razglasitev je do 7 dni po končani nagradni igri.

6.5. ODGOVORNOST ORGANIZATORJA NAGRADNE IGRE

Organizator nagradne igre si pridržuje pravico, da brez kakršnihkoli obveznosti do udeleženca nagradne igre, vsebine, ki so žaljive, rasno nestrpne, obscene, ali so po mnenju organizatorja nagradne igre iz kakršnegakoli drugega razloga neprimerne, umakne z zidu družabnega omrežja (npr. Facebook, Instagram), pri čemer udeleženca nagradne igre, ki je vsebino objavil, izloči iz sodelovanja v nagradnih igrah. Udeleženec nagradne igre je v celoti odgovoren za vso škodo, ki bi jo lahko povzročil organizatorju nagradne igre ali katerikoli tretji osebi s posredovanimi in objavljenimi vsebinami.

Organizator nagradne igre ne prevzema nikakršne odgovornosti za: (ne)delovanje družabne spletne mreže družabnih omrežij (npr. Facebook, Instagram), vse ostale aktivnosti na spletnih mrežah (npr. Facebook, Instagram), (ne)resničnost podatkov, ki so navedeni v imenu profila uporabnika na družabnih omrežjih (npr. Facebook, Instagram), nedelovanje spletne storitve, ki je posledica izpada omrežja pogodbenih partnerjev, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno motile uporabo storitve, vsakršne posledice, ki bi jo udeleženec nagradne igre utrpel zaradi sodelovanja v nagradni igri.


Organizator nagradne igre si pridržuje pravico tudi za izločitev goljufivih, nepravih in podvojenih profilov na družabnih omrežjih, v kolikor obstaja sum, da gre za te vrste sodelujoče osebe/profile. Prav tako si organizator nagradne igre pridržuje pravico, da se o sumu odloča sam in tudi sam presoja o morebitnih, vsakokratnih sumljivih okoliščinah.

6.6. NAGRADNE IGRE, PRIREJENE V SODELOVANJU S POSLOVNIMI PARTNERJI

Zajchek Woods lahko prireja tudi nagradne igre v sodelovanju s svojimi poslovnimi partnerji. To pomeni, da nagradne igre prireja z drugimi portali, mediji, spletnimi stranmi, trgovinami ipd. Pravila nagradne igre so v tem času odgovornost drugega organizatorja nagradne igre. V tem primeru se Zajchek Woods distancira od svojih splošnih pogojev nagradne igre, pri čemer veljajo pravila drugega organizatorja nagradne igre. Zajchek Woods si prizadeva, da kljub k temu nagradna igra poteka nemoteno, skladno z objavljenimi pravili nagradne igre in moralno odgovorno. Zajchek Woods sodeluje zgolj s preverjenimi mediji, portali, spletnimi stranmi, trgovinami, ipd. V zvezi z navedenim Zajchek Woods vljudno poziva udeležence tovrstnih nagradnih iger, da v kolikor bi zasledili, da gre za kakršnekoli goljufije ali neupravičeno prirejanje nagradne igre v imenu Zajchek Woodsto sporočijo na elektronski naslov zajchek.woods@gmail.com. Zajchek Woods bo primerno ukrepal. Vsako sodelovanje s drugimi organizatorji nagradnih iger bo Zajchek Woods tudi javno objavil na svojih družbenih omrežjih.

7. REŠEVANJE SPOROV

Morebitni potrošniški spori se rešujejo sporazumno, v kolikor takšna rešitev ni mogoča, je za spore pristojno Okrajno sodišče v Domžalah. Skladno z zakonskimi normativi Zajchek Woods ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Zajchek Woods kot ponudnik, ki se ukvarja s spletno prodajo, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo na spletni povezavi TUKAJ

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Splošni pogoji veljajo od 1. 10. 2020 dalje.